Site coolinaria.ro

Paine prajita cu vanilie si migdale


Painea prajita e bine sa se consume de regula cat mai simplu preparata, dar uneori putem alterna cu o paine prajita de zile mari, cand merita sa facem apel si la unele condimente parfumate, la putin zahar si, de ce nu, la migdale, pentru un usor efect afrodisiac.

Paine prajita cu vanilie si migdale

Ingrediente:
  • paine feliata nu prea subtire, ca pentru toaster
  • 4 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingura zahar
  • putina nucsoara macinata
  • putina scortisoara macinata
Mod de preparare:
- Intr-o farfurie larga si mai inalta sau un recipient similar se bat bine cele 4 oua si apoi se amesteca aici bine laptele, esenta de migdale, vanilia, zaharul si restul de condimente;

- Se ia apoi o tigaie pentru clatite, se adauga putin ulei vegetal si se lasa la incins;

- Luam o felie de paine, o trecem bine prin compozitie pe ambele parti pana ce se imbiba si apoi o prajim pana ce capata crusta aurie specifica de asemenea pe ambele parti. Se procedeaza similar cu restul feliilor de paine, adaugand si ulei vegetal in tigaie cand mai este nevoie.

La servit, painea prajita astfel merge minunat cu miere de albine sau gem si lapte caldut.


Pofta buna!