Site coolinaria.ro

Gulas cu alune


Daca va place gulasul, dar si carnea de pasare, atunci va recomand acest gulas cu alune. Este o reteta inedita, dar deosebit de gustoasa.

Gulas cu alune

Ingrediente:
  • spata de la gaina (fiarta in supa)
  • 500g ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei chili
  • ½ lingurita ghimbir
  • 1 lingura sos de soia
  • 50g alune prajite
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
Taiem ceapa marunt si o calim foarte putin intr-o lingura cu ulei. Adaugam ardeii tocati fin si ghimbirul dat pe razatoare. Punem carnea de gaina desprinsa de pe oase si taiata cubulete.

Separat, prajim putin uleiul tocat. Adaugam ciupercile feliate. Stingem cu o ceasca cu supa de pasare si adaugam sare dupa gust. Lasam pe foc sa se patrunda bine ciupercile.

Punem amestecul de carne, alunele, sosul de soia, ceapa verde rupta bucati. Mai lasam pe foc 5 minute.


Pofta buna!