Sarlota de ciocolata
Imi permit sa iti prezint un desert de inspiratie poloneza- sarlota cu ciocolata. Sarlota de ciocolata se prepara repede si poate fi un desert excelent pentru mesele festive, mai ales ca poate fi preparat din timp.
Ingrediente:
- 200g zahar pudra
- 200g unt
- 200g ciocolata
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100g migdale sau nuci
- 1 lamaie
- 2 tablete de ciocolata
- 3 pahare smantana
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana obtinem o crema omogena.
Taiem fin migdalele, le amestecam impreuna cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Intindem acest amestec pentru crema. Intr-o craticioara, pe foc foarte mic, punem la topit cele 2 tablete de ciocolata. Luam ciocolata de pe foc, o lasam sa se raceasca, apoi o turnam incet peste smantana, amestecand continuu pana obtinem o crema consistenta. O turnam peste restul compozitiei si punem castronul in frigider peste cateva ore.
Servim sarlota de ciocolata decorata cu frisca si fructe.
Pofta buna!