Site coolinaria.ro

Rulada cu spanac


Rulada cu spanac este un preparat deosebit, ideal de servit la orice ocazie deosebita.

Rulada cu spanac

Ingrediente:
  • 250 g spanac congelat
  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 500 g carne tocata (eu folosesc de curcan)
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 100 g sunca fiarta
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita piper verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 100 g telina
  • 125 ml vin rosu
  • 125 ml supa
  • 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Dezghetam spanacul. Inmuiem chifla in putina apa sau lapte si o stoarcem. O framantam impreuna cu oul, mirodeniile si carnea tocata. Intindem acest amestec pe o folie de aluminiu in forma de dreptunghi. Intindem deasupra si spanacul.

Taiem sunca in cubulete si o pasam cu 1 lingura de smantana si boabele de piper. Intindem acest amestec peste spanac si rulam carnea.

Incingem cuptorul la foc mediu spre mare. Prajim rulada in ulei. Taiem legumele bucati mari si le calim. Stingem cu vin, acoperim cu un capac si fierbem totul la cuptor aproximativ 1 ora.

Dupa 50 de minute turnam supa. Scoatem rulada si o pastram calda. Strecuram sosul. Incorporam smantana, legam cu amidon, adaugam vin si condimentam.

Servim rulada pe un platou, alaturi de sosul cu legume.


Pofta buna!