Site coolinaria.ro

Prajituri Tutti Frutti


Ananasul impreuna cu migdalele si mierea de albine folosite in reteta urmatoare vor crea un puternic efect afrodisiac, care sa binedispuna si sa relaxeze indragostitii dupa o cina romantica de Sf. Valentin.

Prajituri Tutti Frutti

Ingrediente:
  • 2 cani piersici sau caise uscate maruntite (de la magazinul de produse organice)
  • 2 cani stafide aurii
  • 1 cana pere uscate maruntite (de la magazinul de produse organice)
  • 1 cana ananas uscat maruntit (de la magazinul de produse organice)
  • 1 mar ionatan galben mare, decojit si taiat felioare
  • 1 3/4 cana rom negru sau bourbon
  • 3/4 cana suc proaspat de portocale
  • 2 1/2 cana faina alba
  • 3/4 lingurita cuisoare macinate
  • 3/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana migdale prajite, taiate de-a lungul
  • 12 linguri unt fara sare, la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar
  • 4 oua mari
  • 2/3 cana smantana sau lapte batut de casa
  • 1/4 cana miere de albine
Mod de preparare:
- Intr-un vas larg de inox se combina fructele uscate si maruntite, marul feliat si 1 1/4 cana din romul sau bourbonul tinut la indemana;

- Se incalzeste separat sucul de portocale, dar fara a se da in clocot si apoi se adauga peste fructele uscate, se amesteca si se da deoparte. Se lasa la frigider peste noapte pentru ca fructele sa se imbibe bine cu lichid;

- A doua zi se incinge cuptorul la 160 de grade si se pregatesc 10 forme de copt din inox sau aluminiu pe care le ungem generos cu unt. Dupa aceea stropim formele cu faina, indepartam excesul de faina si le punem deoparte;

- Se amesteca pe uscat 1 cana de faina, cuisoarele, nuscoara, sarea si praful de copt si se da deoparte;

- Separat, se ia compozitia de fructe de la rece (fructele trebuie sa fie acum imbibate, iar in vasul de inox sa nu mai fie deloc lichid), se adauga aici restul de faina, adica 1 1/2 cana, si migdalele prajite feliate in lung si se amesteca cu temeinicie totul dupa care se da si acest recipient deoparte;

- La mixer se bate untul si zaharul pana ce devin pufoase, se adauga ouale, cate unul pe rand, dand puternic la mixer de fiecare data. Vine apoi si randul amestecului uscat de faina si praf de copt care se adauga in 3 transe in acelasi timp cu laptele batut sau smantana. Dupa fiecare adaos, se da puternic la mixer, la fel cum am procesat si cu ouale;

- In vasul larg cu fructe turnam compozitia anterioara si amestecam bine pana ce fructele patrund uniform in aluat;

- Se pune aluatul in forme, se netezeste frumos pe deasupra si se da la cuptorul incins la 160 de grade pentru aproximativ 1h 15min. sau mai mult, verificandu-se cu un bat de bambus daca prajiturile sunt coapte in profunzime. Se inchide cuptorul si se lasa prajiturile la racit pentru cel putin 10 minute. Se scot apoi prajiturile si se plaseaza cu fundul in sus pe o suprafata larga, de preferat tip gratar cu hartie de bucatarie dedesubt;

- Separat, se combina mierea de albine cu restul de rom (bourbon) la foc mic pentru aprox. 2-3 minute. Cu acest amestec se ung prajiturile din forme pe fund si pe laterale apoi se intorc in pozitie normala si se ung bine si pe partea lor superioara.

Atentie! Dupa ce s-au racit bine, prajiturile se invelesc ermetic in folie de plastic si apoi in foi de aluminiu pentru ambalat si se pun pe un platou, la temperatura camerei, unde vor sta macar 2-3 zile inainte de fi servite. Nu va temeti, prajiturile Tutti Frutti nu se vor usca si in seara de Sf. Valentin veti manca niste prajituri foarte fragede si deosebit de stimulatoare prin gustul lor erotic.


Pofta buna!