Budinca de conopida
Pentru ca una dintre legumele mele preferate este conopida, incerc mereu sa ii gasesc intrebuintari in diverse retete. De aceasta data iti recomand budinca de conopida.
Ingrediente:
- 1 conopida
- sare, 80g unt
- 50g faina
- 250ml lapte
- 2 galbenusuri
- 50g cascaval ras
- 50g sunca
- 200g smantana
Mod de preparare:
Curatam conopida, o rupem buchetele si o spalam bine. Fierbem conopida in apa cu sare si o lasam la racit dupa ce o scurgem. Preparam sosul alb cu unt, faina, lapte, la care adaugam galbenusurile si putin cascaval ras.
Ungem o forma termorezistenta, punem conopida, o amestecam impreuna cu sunca tocata si turnam deasupra sosul alb.
Dam forma la cuptor pentru o jumatate de ora, la foc mic.
Cand este gata o presaram cu cascaval ras si o servim cu smantana.
Daca aveti un stomac sensibil, va sugerez sa nu faceti excese din cauza sosului alb.
Pofta buna!