Site coolinaria.ro

Budinca de conopida


Pentru ca una dintre legumele mele preferate este conopida, incerc mereu sa ii gasesc intrebuintari in diverse retete. De aceasta data iti recomand budinca de conopida.

Budinca de conopida

Ingrediente:
  • 1 conopida
  • sare, 80g unt
  • 50g faina
  • 250ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50g cascaval ras
  • 50g sunca
  • 200g smantana
Mod de preparare:
Curatam conopida, o rupem buchetele si o spalam bine. Fierbem conopida in apa cu sare si o lasam la racit dupa ce o scurgem. Preparam sosul alb cu unt, faina, lapte, la care adaugam galbenusurile si putin cascaval ras.

Ungem o forma termorezistenta, punem conopida, o amestecam impreuna cu sunca tocata si turnam deasupra sosul alb.

Dam forma la cuptor pentru o jumatate de ora, la foc mic.

Cand este gata o presaram cu cascaval ras si o servim cu smantana.

Daca aveti un stomac sensibil, va sugerez sa nu faceti excese din cauza sosului alb.


Pofta buna!