Site coolinaria.ro

Rulada cu branza


Rulada cu branza este delicioasa si calda si rece, nu este pretentioasa si putem profita de bunatatea ei in orice moment al anului.

Rulada cu branza

Ingrediente:
  • 500g faina
  • 30g drojdie
  • 100g zahar
  • 3 linguri apa
  • 80g unt
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 250g branza de vaca
  • 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina pe planseta, drojdia in mijloc si adauga zaharul, untul topit, 3 galbenusuri, 4 albusuri (batute spuma tare) si coaja de lamaie. Framantam aluatul si il lasam sa creasca aproape 1 ora.

Din aceasta coca intindem o foaie de 1 cm grosime, pe care o acoperim cu branza faramitata, amestecata cu zahar si scortisoara. Rulam aluatul in forma de rulada, il ungem cu galbenus si il punem pe o tava unsa cu ulei. Coacem rulada la foc mic aproximativ o ora.


Pofta buna!