Rulada cu branza
Rulada cu branza este delicioasa si calda si rece, nu este pretentioasa si putem profita de bunatatea ei in orice moment al anului.
Ingrediente:
- 500g faina
- 30g drojdie
- 100g zahar
- 3 linguri apa
- 80g unt
- 4 oua
- 1 lamaie
- 250g branza de vaca
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina pe planseta, drojdia in mijloc si adauga zaharul, untul topit, 3 galbenusuri, 4 albusuri (batute spuma tare) si coaja de lamaie. Framantam aluatul si il lasam sa creasca aproape 1 ora.
Din aceasta coca intindem o foaie de 1 cm grosime, pe care o acoperim cu branza faramitata, amestecata cu zahar si scortisoara. Rulam aluatul in forma de rulada, il ungem cu galbenus si il punem pe o tava unsa cu ulei. Coacem rulada la foc mic aproximativ o ora.
Pofta buna!