Site coolinaria.ro

Bruschete cu oregano


Un dejun vegetarian ideal pentru zilele insorite, bruschetele pot fi preparate intr-o mare varietate de retete, singurele ingrediente care nu pot lipsi in nici o situatie fiind painea si nelipsitele rosii.

Bruschete cu oregano

Ingrediente:
  • 3 cani cubulete de rosii fara pielita si seminte
  • 1/4 cana frunze de busuioc proaspat taiate de-a lungul in fasii subtiri
  • 3 catei usturoi pisat si apoi tocat fin si inca 1 capatana intreaga de usturoi
  • 2 linguri oregano proaspat tocat
  • 1 lingura cimbru verde
  • 2-3 linguri ulei masline extravirgin
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 bagheta de paine
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se amesteca rosiile cubulete, usturoiul tocat, oregano, busuiocul taiat fasii subtiri si cimbrul, uleiul de masline, otetul si sare si piper dupa gust intr-un recipient tip bol de preferat din sticla sau plastic. Se da la frigider pentru jumatate de ora;

- Se taie bagheta de la jumatate si apoi in lungime, se freaca bine fiecare bucata de paine cu catei de usturoi din capatana suplimentara de usturoi si apoi se unge painea usor cu ulei de masline;

- Se pregateste gratarul si se prajeste fiecare bucata de bagheta pana ce devine crocanta si apar cunoscutele dungi ale gratarului;

- Se scoate recipientul de la rece si se aseaza estetic pe fiecare bucata de paine prajita compozitie de rosii.

Se serveste cu vin alb bine racit. Alternativ, se pot folosi si felii de paine simpla, dar baghetele sunt mai gustoase si se preteaza mai bine la prajit.


Pofta buna!