Site coolinaria.ro

Sangerete ca la Moldova


Sangerete este o delicatesa de porc mai putin obisnuita. Sangeretete ca la Moldova este o delicatesa mai pretentioasa (fie iti place, fie nu) , dar trebuie consumat mai repede.

Sangerete ca la Moldova

Ingrediente:
  • mate groase de porc
  • 1,5kg carne grasa
  • 500g sorici
  • 500g slanina
  • 1 litru sange
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • 2 foi dafin
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Punem carnea taiata in bucati mari la fiert, impreuna cu soriciul, in putina apa cu sare. Intr-un alt vas, punem la fiert orezul, cam 10 minute. Intre timp pregatim matele. Le curatam cu sare si le spalam foarte bine in mai multe ape.

Cand carnea a fiert, strecuram totul si lasam la racit, dar pastram zeama. Dam carnea si soriciul prin masina de tocat, taiem slanina in bucati cat mai mici si amestecam totul. Strecuram sangele si il punem peste tocatura, o data cu orezul. Saram si piperam si adaugam o cana cu zeama de la fiert.

Punem in mate toata compozitia. Formam potcoave mici sau mari si le legam la ambele capete. Punem sangeretele in vase mari, adaugam zeama de la carnuri si foile de dafin (putem adauga si un pahar cu vin rosu) si dam la cuptor la foc moderat, pentru 15-20 de minute.


Pofta buna!