Halva cu fistic
Simplu de preparat si cu certe valente afrodisiace, halvaua cu fistic este o reteta de succes adusa la noi de pe taramul pasionalilor regi ai Persiei.
Ingrediente:
- 2 cani faina alba
- 1 cana ulei vegetal de calitate
- 1 1/2 cana zahar
- 1 cana apa
- 1/2 cana apa de trandafiri pentru gatit
- putin sofran (un varf de lingurita)
- fistic prajit, nesarat
Mod de preparare:
- Se alege un recipient neaderent pentru temperaturi inalte, se incalzeste aici uleiul la foc mediu si se amesteca apoi faina cu incetul in ulei;
- Separat, se plaseaza intr-un alt recipient mai mic pentru gatit apa si zaharul si se trage un clocot dupa care se adauga sofranul si apa de trandafiri si se face astfel un sirop aromat;
- Se toarna siropul peste compozitia de ulei si faina din primul recipient si se omogenizeaza fara graba, amestecand usor;
- Inte timp se injumatatesc boabele de fistic si se introduc si acestea in compozitia de halva amestecand usor;
- Se da deoparte, se pune in forma dorita si se lasa la racit cel putin jumatate de ora inainte de a se servi.
Suplimentar, se poate orna cu boabe de fistic prajit pe deasupra.
Pofta buna!