Gulas erotic
Sos de rosii delicios, ceva condimente picante si clasicele ingrediente pentru gulas, ce altceva sa iti doresti de la o masa nu foarte copioasa, dar suficient de consistenta cat sa iti dea energie pentru o noapte intreaga de amor.
Ingrediente:
- 500 grame carne mai frageda de vita
- 2 cani de zeama de carne
- 1 ceapa rosie mijlocie
- 2 linguri paste de tomate
- 1 lingura papricas
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura smantana
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- In oala de gulas se rumeneste ceapa tocata in uleiul de masline la foc mic pentru 5 minute;
- Se adauga si usturoiul fin tocat si se mai lasa 2 minute la foc mic apoi papricasul si se prajeste carnea taiata cubulete pentru gulas pe toate partile (cam 3-4 minute daca e frageda);
- Se adauga apoi zeama de carne si pasta de tomate, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si se lasa la foc mediu pentru aprox. 1 ora, pana ce carnea e numai buna. Ocazional, se poate amesteca si se mai adauga apa atunci cand sosul scade prea tare;
- La final, se amesteca bine si smantana si zeama de lamaie si se ia de pe foc.
Se poate servi simplu sau cu garnitura de orez.
Pofta buna!