Va marturisesc ca nu prea le am eu cu pestele, dar salata de icre imi place foarte mult. Dar cel mai tare imi place salata de icre de casa, asa cum o prepara mama mea.
Daca icrele sunt sarate, se pun in apa pentru 30 de minute. Le scurgem apoi de apa.
Stropim painea rupta in bucatele cu lapte si o sfaramam apoi cu o furculita.
Punem icrele pe baie de aburi si se tinem cateva minute pana se infierbanta putin, amestecand in ele in acest timp. Facem asta pentru ca, daca sunt calde, se sparg mai usor.
Punem icrele peste paine, impreuna cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn freacam bine totul astfel incat sa se sparga din icre.
Adaugam ulei treptat, in fir subtire, ca si la maioneza. Turnam ulei pana amestecul devine consistent.
Condimentam cu sare (daca icrele au fost in saramura nu e necesar), adaugam ceapa tocata cat mai fin si sucul de lamaie.
Sunt delicioase daca ar fi sa le comparam cu cele din magazin.
Pofta buna!