Site coolinaria.ro

Rulada cu alune si nuci


Pentru ca iarna nu gasim chiar atat de multe fructe proaspete care sa nu fie importate, foarte potrivite sunt deserturile cu alune si nuci. Din aceasta serie iti recomand o rulada cu alune si nuci.

Rulada cu alune si nuci

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • - Ingredente pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 50g nuci
  • 50g alune
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • o lingurita cafea macinata
Mod de preparare:
Pentru blat, frecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Adaugam 4 albusuri batute spuma si apoi faina. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. O coacem la foc potrivit aproximativ 20 de minute.

Pentru crema, oparim nucile si alunele tocate cu laptele clocotit, adaugam zaharul, pesmetul si cafeaua. Frecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Cand blatul s-a copt il scoatem din tava, il ungem cu crema de mai sus si il rulam strans intr-un prosop sau hartie de copt cat este fierbinte.

Deasupra il ungem cu albusurile ramase, batute spuma si il presaram cu zahar. Il dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute pana se aureste bezeaua de deasupra.


Pofta buna!