Dupa ce ai gatit o supa dar parca nu ai manca pieptul de pui prajit, te sfatuiesc sa ii gasesti o intrebuintare mai practica intr-o tarta de pui cu legume.
Taiem carnea in cubulete si le fierbem in apa cu sare. Calim in ulei prazul, telina, morcovii, mazarea, cartofii si ciupercile, curatate si taiate in bucati potrivite. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam faina si o lasam sa se caleasca 2-3 minute, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Adaugam treptat supa de legume si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Lasam amestecul sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Cand amestecul incepe sa se ingroase, adaugam condimente, dupa gust. Luam vasul de pe foc si il lasam la racit.
Tapetam o forma de tarta, unsa cu ulei cu jumatate din aluatul de placinta. Punem peste aluat amestecul de legume, presaram peste acesta cubulete de carne si deasupra intindem restul de aluat.
Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, o ungem cu un unt batut si coacem tarta la foc potrivit pana se rumeneste uniform.
Pofta buna!