Turta dulce glazurata
Turta dulce glazurata este pentru mine un desert care imi aduce aminte de copilarie pentru ca fac cumva legatura cu povestea lui Hansel si Gretel.
Ingrediente:
- 500g faina
- 100g miere
- 3 oua
- 100ml lapte
- 200g zahar tos
- 200g zahar pudra
- 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 cuisoare pisate
- 1 lingurita amoniac
Mod de preparare:
Punem intr-un castron mierea, zaharul tos, 2 galbenusuri si 1 ou intreg, laptele, mirodeniile si, la final, faina amestecata cu amoniacul. Framantam un aluat mai tare pe care il punem la frigider invelit in folie alimentara pentru 12 ore.
Intindem din aluat o foaie, decupam figurine cu formele dorite sau le taiem in patrate si le coacem la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cand s-au rumenit uniform, le scoatem si le lasam putin la racit.
Pentru glazura, frecam cele 2 albusuri ramase cu zaharul praf si zeama de lamaie, pana cand obtinem o compozitie omogena pe care o turnam peste turta dulce. Lasam turta dulce glazurata la uscat, pe o tava.
Pofta buna!