Site coolinaria.ro

Budinca de taietei cu mac


Daca te-ai plictisit de budinca de taietei cu branza, atunci trebuie sa incerci aceasta varianta de budinca de taietei cu mac.

Budinca de taietei cu mac

Ingrediente:
  • 400g taietei
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 100g pesmet
  • 100g unt
  • - Ingrediente pentru umplutura :
  • 150g zahar
  • 200g mac
  • 50g pesmet
  • scortisoara
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie si portocala
Mod de preparare:
Fierbem taieteii in apa clocotita cu putina sare si cand sunt gata ii trecem printr-un jet de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ei si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp, frecam galbenusurile cu 100g zahar, dupa care adaugam taieteii, 70g unt topit si racit si amestecam usor ca sa nu rupem taieteii. La urma adaugam albusurile batute spuma ca pentru bezea si mai amestecam pana se incorporeaza albusurile.

Separat pregatim umplutura. Oparim macul in putina apa fierbinte, il scurgem de apa, dupa care il frecam bine intr-un castron pana devine crema. Adaugam putin pesmet, scortisoara, stafide, coaja de lamaie si portocala si, la final, zaharul pe care l-am transformat in sirop (150g zahar il fierbem impreuna cu 75 ml apa).

Ungem o forma termorezistenta sau o tava de sufleu cu restul de unt si o presaram cu pesmet. Turnam jumatate din compozitia de taietei, dupa care punem crema cu mac. La final adaugam si restul din compozitia de taietei, nivelam frumos si dam budinca la cuptor la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Servim budinca decorata cu zahar pudra.


Pofta buna!