Site coolinaria.ro

Vol au vent cu piept de curcan


Imi permit sa iti recomand un aperitiv de origine franceza foarte delicios si festiv- vol au vent cu piept de curcan.

Vol au vent cu piept de curcan

Ingrediente:
  • 400g aluat foietaj
  • 400g piept de curcan
  • 200g branza gorgonzola
  • 100g unt
  • 100ml vin alb sec
  • 1 lingura faina
  • 200ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
Mod de preparare:
Intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi cu o forma rotunda cu diametrul de 10cm, decupam rondele din aluat. Jumatate din rondelele obtinute le decupam in mijloc , folosind o forma sau un pahar cu diametrul mai mic ( 7-8cm). Punem pe fiecare rondea intreaga de aluat un inel de aluat, dupa care le presam usor cu podul palmei.

Le punem intr-o tava de cuptor stropita cu apa si le coacem la foc mic 15-20 de minute, pana cand cresc frumos si se rumenesc putin.

Intre timp, taiem pieptul de curcan in cubulete si il calim in 50g unt, pana cand se rumeneste usor. Dupa 10 minute, adaugam usturoiul tocat cat mai marunt si condimentam cu sare si piper.

In alta tigaie topim untul ramas, punem apoi faina si calim la foc mic 1-2 minute, dupa care stingem cu laptele si vinul si amestecam pana se ingroasa. Adaugam in sosul de faina branza frecata bine cu galbenusurile si condimentam cu sare si piper. Mai lasam sa fiarba 1 minut la foc mic, dupa care punem si bucatile de piept de curcan. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem totul inca 2-3 minute, la foc mic.

Scoatem din cuptor aluatul cand este rumenit usor si punem in interiorul fiecarei forme cate 2-3 linguri din amestecul de carne. Punem din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana cand vol-au-vent-ul se rumeneste bine deasupra.

Servim aperitivul cald, pe frunze de salata verde.


Pofta buna!