Este un preparat care se poate servi drept garnitura la o masa de carne, dar se preteaza bine si pentru gustarile dintre mese sau chiar si ca aperitiv al masa principala.
- Morcovii se taie in felii subtiri si apoi se pun la clocot intr-o oala unde vor sta pana ce devin moi;
- Se curata ceapa, se spala, se taie la jumatate si apoi se feliaza subtire. Se plaseaza ceapa intr-un recipient din inox si se opareste cu apa clocotita dupa care se lasa asa pentru 15 minute;
- Atat morcovii cat si ceapa se lasa sa se scurga apoi bine si se pun dupa aceea intr-o oala;
- Se adauga aici otetul, stafidele, zaharul, sarea, cuisoarele si piperul si se trage un clocot;
- Separat se amesteca foarte bine malaiul cu papricasul intr-o cana de apa si se adauga acesta amestec peste legumele din oala in clocot. Se lasa la fiert pentru inca 10 minute, amestecandu-se din cand in cand si apoi se inchide focul.
- Cat fierbe oala pe foc pregatiti mai multe borcane curate, cu capac etans si bine incalzite. Se pun morcovii la borcan cand inca este fierbinte, avandu-se grija ca legumele sa fie bine acoperite cu lichid. Se sigileaza etans si se lasa mai multe zile in camara de alimente.
Pofta buna!