Site coolinaria.ro

Morcovi tineri cu stafide la borcan


Este un preparat care se poate servi drept garnitura la o masa de carne, dar se preteaza bine si pentru gustarile dintre mese sau chiar si ca aperitiv al masa principala.

Morcovi tineri cu stafide la borcan

Ingrediente:
  • 2kg morcovi tineri bine spalati si curatati
  • 1kg ceapa mijlocie
  • 4 cani otet din vin alb
  • 4 cani zahar
  • 1 cana stafide
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita rasa cuisoare intregi
  • 1 lingurita rasa boabe de piper negru
  • 3 linguri malai de porumb
  • 3 linguri papricas
Mod de preparare:
- Morcovii se taie in felii subtiri si apoi se pun la clocot intr-o oala unde vor sta pana ce devin moi;

- Se curata ceapa, se spala, se taie la jumatate si apoi se feliaza subtire. Se plaseaza ceapa intr-un recipient din inox si se opareste cu apa clocotita dupa care se lasa asa pentru 15 minute;

- Atat morcovii cat si ceapa se lasa sa se scurga apoi bine si se pun dupa aceea intr-o oala;

- Se adauga aici otetul, stafidele, zaharul, sarea, cuisoarele si piperul si se trage un clocot;

- Separat se amesteca foarte bine malaiul cu papricasul intr-o cana de apa si se adauga acesta amestec peste legumele din oala in clocot. Se lasa la fiert pentru inca 10 minute, amestecandu-se din cand in cand si apoi se inchide focul.

- Cat fierbe oala pe foc pregatiti mai multe borcane curate, cu capac etans si bine incalzite. Se pun morcovii la borcan cand inca este fierbinte, avandu-se grija ca legumele sa fie bine acoperite cu lichid. Se sigileaza etans si se lasa mai multe zile in camara de alimente.


Pofta buna!