Site coolinaria.ro

Fursecuri cu ciocolata si migdale


Simplu de preparat si delicioase prin gustul lor afrodisiac, fursecurile de ciocolata cu migdale merg de minune seara alaturi de un pahar rece de vin spumos.

Fursecuri cu ciocolata si migdale

Ingrediente:
  • 1 cana de unt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/2 cana zahar alb
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita praf de vanilie
  • 2 cani faina alba
  • 1/2 cana migdale fin tocate
  • 300 grame fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 175 de grade;

- Se amesteca untul cu zaharul alb si cel brun si apoi se bate tot aici si galbenusul de ous cu praful de vanilie;

- Se introduce fara graba faina alba pentru o compozitie fina si omogena;

- Se acopera o tava patrata cu hartie de copt care se unge cu unt;

- Se pune compozitia de fursecuri in tava, raspandind-o uniform pe toata suprafata si se da la cuptor pentru 15 minute sau mai mult daca e nevoie;

- Separat se topesc fulgii de ciocolata la abur si cand e gata foaia pentru fursecuri se aseaza ciocolata topita uniform pe suprafata sa fierbinte;

- Se presara uniform cu migdalele tocate fin, presandu-se usor acestea in ciocolata.

Atentie, fursecurile trebuie decupate cat foaia este fierbinte. Se lasa apoi la racit si se poate da la frigider sau se pot servi imediat.


Pofta buna!