Site coolinaria.ro

Mango marinat in ulei picant


Bucataria sud-africana este la fel de surprinzatoare si exotica ca si cea asiatica, aici combinandu-se mai mereu dulcele, acrul si saratul in cele mai variate moduri. Marinata de mango este un astfel de preparat, fiind un aperitiv de zile mari care nu te poate face de rusine la o ocazie festiva.

Mango marinat in ulei picant

Ingrediente:
  • 2 fructe de mango mijlocii, semicoapte si ferme la atingere
  • 1 cana de sare
  • 1 litru de apa
  • 1,5 cana ulei vegetal
  • 2 linguri papricas
  • 2 linguri curcuma macinata
  • 2 linguri ardei iute rosu tocat marunt
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 1 lingurita schinduf macinat
Mod de preparare:
- Se indeparteaza coaja fructelor de mango si samburii, apoi se taie fiecare fruct in cubulete de aprox. 3 cm;

- Se amesteca intr-un vas larg si inalt sarea si apa pana ce se dizolva complet sarea apoi se plaseaza aici cubuletele de mango, se acopera bine si se lasa la temperatura camerei pentru o intreaga zi sau peste noapte;

- A doua zi se soct cubuletele de mango si se lasa sa se scurga bine de excesul de saramura;

- Se plaseaza cubuletele de mango intr-un recipient din inox si se lasa deoparte pe un suport rezistent la temperatura;

- Separat, intr-o tigaie se incalzeste la foc mic cam un sfert din cantitatea totala de ulei vegetal, apoi se adauga papricasul aici si curcuma si se lasa la rumenit pentru 1 minut;

- Se adauga apoi si ardeiul iute tocat marunt, usturoiul tocat si schinduful;

- Amestecand mereu se toarna fara graba si restul de ulei vegetal si apoi se lasa la foc mic sa bulbuceasca in tigaie pentru cateva minute;

- Se toarna compozitia incinsa peste fructele de mango si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei;

- Se plaseaza totul intr-un borcan acoperit etans si se poate da la frigider unde va sta cel putin 3 zile inainte de a putea fi servit.


Pofta buna!