Biscuiti cu ghimbir si miere de albine
Un preparat usor si sanatos, numai bun de servit la desert cu putin vin alb sau intre mesele principale ale zilei.
Ingrediente:
- 1/2 cana miere de albine
- 1/2 cana unt nesarat
- 1/2 cana zahar
- 1 ou
- 2 cani faina alba
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 190 de grade;
- Se amesteca mierea de albine, untul, zaharul si oul foarte bine;
- Se amesteca separat faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si condimentele si apoi se adauga totul la compozitia de miere de albine. Se da la racit pentru 1 ora;
- Faceti din aluat biscuiti sau fursecuri, decupand aluatul bine rulat pe suprafata de gatit cu forma preferata pentru biscuiti apoi plasati in tava pe hartie de copt, la distanta pentru a nu se lipi la copt;
- Se lasa la cuptor pentru cel mult 15 minute verificandu-se mereu temperatura si stadiul in care au ajuns biscuitii din tava.
Pofta buna!