Site coolinaria.ro

Biscuiti cu ghimbir si miere de albine


Un preparat usor si sanatos, numai bun de servit la desert cu putin vin alb sau intre mesele principale ale zilei.

Biscuiti cu ghimbir si miere de albine

Ingrediente:
  • 1/2 cana miere de albine
  • 1/2 cana unt nesarat
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 2 cani faina alba
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 190 de grade;

- Se amesteca mierea de albine, untul, zaharul si oul foarte bine;

- Se amesteca separat faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si condimentele si apoi se adauga totul la compozitia de miere de albine. Se da la racit pentru 1 ora;

- Faceti din aluat biscuiti sau fursecuri, decupand aluatul bine rulat pe suprafata de gatit cu forma preferata pentru biscuiti apoi plasati in tava pe hartie de copt, la distanta pentru a nu se lipi la copt;

- Se lasa la cuptor pentru cel mult 15 minute verificandu-se mereu temperatura si stadiul in care au ajuns biscuitii din tava.


Pofta buna!