Supa de piersici cu lichior amaretto
O supa usoara cu arome inedite care vine din sudul Africii, unde coexistenta mai multor traditii culinare a produs nenumarate retete de cea mai buna calitate.
Ingrediente:
- 1kg piersici (pot fi si de calitatea a-II-a sau la conserva)
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 1/2 lingura lichior amaretto
- 3 linguri lapte
- 3 linguri unt nesarat
- nuscoara macinata pentru la final
Mod de preparare:
- Se plaseaza piersicile bine spalate in apa clocotita si se lasa la foc mic pentru mai putin de 1 minut;
- Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se pot curata piersicile de coaja, se scot si samburii si se taie cuburi;
- Se pregateste procesorul de alimente si se pun aici cuburile de piersici si restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare completa. Se da la rece pentru macar 30 de minute.
- Se serveste rece presarand putina nucsoara pe deasupra.
Pofta buna!