Site coolinaria.ro

Supa de piersici cu lichior amaretto


O supa usoara cu arome inedite care vine din sudul Africii, unde coexistenta mai multor traditii culinare a produs nenumarate retete de cea mai buna calitate.

Supa de piersici cu lichior amaretto

Ingrediente:
  • 1kg piersici (pot fi si de calitatea a-II-a sau la conserva)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 1/2 lingura lichior amaretto
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri unt nesarat
  • nuscoara macinata pentru la final
Mod de preparare:
- Se plaseaza piersicile bine spalate in apa clocotita si se lasa la foc mic pentru mai putin de 1 minut;

- Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se pot curata piersicile de coaja, se scot si samburii si se taie cuburi;

- Se pregateste procesorul de alimente si se pun aici cuburile de piersici si restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare completa. Se da la rece pentru macar 30 de minute.

- Se serveste rece presarand putina nucsoara pe deasupra.


Pofta buna!