Site coolinaria.ro

Frikadeller


Aceasta este varianta sud-africana a chiftelutelor romanesti in sos tomat si nu trebuie sa va suparati la final daca veti descoperi ca africanii le fac poate mai gustoase decat noi.

Frikadeller

Ingrediente:
  • 1kg carne tocata de vita
  • 50g fulgi de ovaz
  • 4 rosii mijlocii
  • 2 cepe mijlocii
  • 30ml ulei vegetal
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 180 de grade;

- Se curata ceapa, se spala si se toaca nu prea marunt;

- Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete

- Se pun rosiile si ceapa la rumenit pana ce ceapa devine moale;

- Se pregateste carnea tocata de vita intr-un bol larg pentru amestec si se adauga aici jumatate din compozitia de ceapa si rosii din tigaie si fulgii de ovaz amestecandu-se totul bine;

- Se adauga apoi laptele, otetul, sosul Worcestershire, sarea si piperul si se amesteca din nou bine;

- Se formeaza apoi din pasta obtinuta chiftele mijlocii care vor fi plasate una langa alta intr-o tava de copt rotunda si nu prea inalta;

- Se amesteca apa cu pasta de tomate si se acopera chiftelele din tava cu lichidul obtinut;

- Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora;

- La final se pune cu lingura pe deasupra si restul de sos de rosii si ceapa si se poate servi cat e cald.


Pofta buna!