Aceasta este varianta sud-africana a chiftelutelor romanesti in sos tomat si nu trebuie sa va suparati la final daca veti descoperi ca africanii le fac poate mai gustoase decat noi.
- Se incinge cuptorul la 180 de grade;
- Se curata ceapa, se spala si se toaca nu prea marunt;
- Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete
- Se pun rosiile si ceapa la rumenit pana ce ceapa devine moale;
- Se pregateste carnea tocata de vita intr-un bol larg pentru amestec si se adauga aici
jumatate din compozitia de ceapa si rosii din tigaie si fulgii de ovaz amestecandu-se
totul bine;
- Se adauga apoi laptele, otetul, sosul Worcestershire, sarea si piperul si se amesteca
din nou bine;
- Se formeaza apoi din pasta obtinuta chiftele mijlocii care vor fi plasate una langa
alta intr-o tava de copt rotunda si nu prea inalta;
- Se amesteca apa cu pasta de tomate si se acopera chiftelele din tava cu lichidul
obtinut;
- Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora;
- La final se pune cu lingura pe deasupra si restul de sos de rosii si ceapa si se poate
servi cat e cald.
Pofta buna!