Site coolinaria.ro

Placinta cu nuca


Intotdeauna placinta este cea mai la indemana atunci cand vrem sa facem ceva dulce, usor si apreciat de toti musafirii. Ce ai zice de data aceasta de o placinta cu nuca?

Placinta cu nuca

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 350g faina
  • 220g unt
  • 100g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 200g gem acrisor
  • - Ingrediente pentru crema:
  • 270g zahar
  • 4 oua
  • 200g nuci macinate
Mod de preparare:
Amestecam faina cu untul, zaharul, zeama si coaja de lamaie si 1 galbenus. Framantam putin aluatul pentru omogenizare, apoi din 2/3 intindem o foaie cu care tapetam o tava unsa, rotunda, cu diametrul de 25cm. Ungem foaia cu un strat de gem.

Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se dizolva, apoi adaugam nuca macinata si albusurile batute spuma (plus cel ramas de la aluat). Din aluatul ramas facem deasupra un grilaj, fara a-l presa prea tare peste crema.

Coacem la foc potrivit, pana cand placinta cu nuca este rumenita uniform. O taiem dupa ce s-a racit.


Pofta buna!