Site coolinaria.ro

Bulci de paine (Pandesal)


Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de preparat si isi merita pe deplin renumele bun castigat de-a lungul timpului.

Bulci de paine (Pandesal)

Ingrediente:
  • Ingrediente: 4 cani faina alba pentru paine
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri unt topit
  • 1 ou
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 cana firimituri de paine
Mod de preparare:
Mod de preparare:
- Se dizolva mai intai drojdia uscata in apa intr-un bol inalt si apoi se adauga tot aici laptele, zaharul si untul topit amestecandu-se totul omogen;
- Separat se amesteca pe uscata faina cu sarea, apoi se face un cuib adanc in mijlocul acestui amestec si se toarna aici amestecul lichid din celalalt recipient si oul crud si se amesteca totul foarte bine cu faina formandu-se aluatul de paine;
- Aluatul se lucreaza cu rabdare pana ce devine elastic si moale, fiind bine sa se stropeasca suprafata de framantat si mainile cu ceva faina alba pentru ca totul sa decurga mai usor;
- Dupa ce aluatul e gata se formeaza bulcile sau, alternativ, painisoare de forma dorita, si se aseaza la crescut pe hartie pergament unde vor sta cam 2 ore;
- Se incinge cuptorul la 200 de grade, se unge o tava patrata cu putin unt si se plaseaza aici bulcile. Se stropesc bulcile pe deasupra cu putina apa si se presara optional cu firimituri de paine pentru un aspect crocant la final;
- Se da la cuptor pentru aprox. 25 de minute, iar la final se lasa la racit si se poate apoi servi.



Pofta buna!