Site coolinaria.ro

Ciorba cu galuste


Ciorba de galuste este o reteta globala, dar reteta romaneasca de ciorba de galuste este diferita prin delicatetea si consistenta galustelor si prin larga varietate de ingrediente.

Ciorba cu galuste

Ingrediente:
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ½ radacina de telina
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri de faina
  • boia dulce
  • 3 linguri ulei
  • 500ml bors
  • sare si piper
Mod de preparare:
Tocam marunt zarzavatul si o ceapa, apoi le punem la fiert in 2 l de apa. Tocam marunt ceapa ramasa si o rumenim un pic in ulei.

Intr-un castron mare, amestecam ceapa rumenita cu faina, un praf de sare si putina apa, cat sa obtinem un aluat potrivit de moale, din care luam cu lingura bucati pe care le punem in ciorba care clocoteste.

In timp ce fierbe, e bine sa intoarcem din cand in cand galustele de pe o parte pe alta. Dupa 10 minute, putem adaugam borsul clocotit. Mai lasam oala pe foc vreo 5 minute si, in final, condimentam cu sare si presaram cu putin patrunjel sau leustean verde tocat.


Pofta buna!