Site coolinaria.ro

Colacei insiropati


Pentru acele momente cand vrei sa te rasfeti cu ceva dulce, dar pe care sa il prepari cu manuta ta, iti recomand colaceii insiropati.

Colacei insiropati

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 500g faina
  • 1 ou
  • 30g zahar
  • 30g drojdie
  • 250ml lapte
  • 50g unt
  • un varf de cutit sare
  • - Ingrediente pentru spuma de unt :
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • - Ingrediente pentru siropul de lapte :
  • 450ml lapte
  • 150g zahar
  • 1 lingurita cuisoare intregi
  • 1 baton vanilie
Mod de preparare:
Punem faina intr-un castron. In mijlocul ei facem o adancitura in care preparam maiaua din drojdia amestecata impreuna cu laptele caldut, zaharul, putina faina si sare. Lasam o jumatate de ora sa creasca si apoi adaugam untul topit si oul batut. Amestecam bine toate ingredientele pana cand obtinem un aluat potrivit, elastic.

Din aluat intindem o foaie cu grosimea de 3mm. Pe aceasta foaie ungem in strat uniform spuma de unt care se obtine prin frecarea energica a untului cu zaharul. Rulam foaia astfel pregatita si o taiem in felii cu grosimea de 2-3 cm. Punem feliile intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, cu partea taiata in sus, cu spatiu intre ele pentru ca vor creste la copt.

Tinem tava la frigider 1 ora si apoi o punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem colaceii la foc potrivit pana cand se rumenesc uniform.

Pentru sirop, fierbem ingredientele 5 minute. Scoatem batonul din vanilie din sirop. Turnam siropul fierbinte, cu o lingura, peste colacei, in tava. Tinem tava la cuptor pana cand siropul de lapte de sub colacei se caramelizeaza putin, dand o savoare deosebita acestora.


Pofta buna!