Site coolinaria.ro

Rulada de verdeturi cu branza


Rulada de verdeturi cu branza arata delicios si se prepara relativ usor.

Rulada de verdeturi cu branza

Ingrediente:
  • 1kg verdeturi de sezon (loboda, stevie, urzici, spanac)
  • 400g branza de vaci
  • 1 lingura chimen
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam si spalam bine verdeturile, apoi le oparim, le scurgem bine de apa si le punem la fiert in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Fierbem verdeturile la foc mic 20 de minute si le tocam cat mai marunt sau le dam prin blender pentru a obtine o pasta. Punem in pasta de verdeturi ouale, faina si ceapa data pe razatoarea mica. Omogenizam bine compozitia si o turnam intr-o tava intinsa pe hartie de copt, unsa cu ulei.

Punem tava in cuptorul incins si coacem blatul 20 de minute la foc potrivit.

Amestecam intr-un castron branza cu chimenul, adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Intindem amestecul de branza peste blatul de verdeturi, cat este cald, apoi rulam si impachetam rulada in folie de aluminiu. Punem rulada la rece pentru 1 ora, dupa care o taiem in felii de 1 cm grosime.


Pofta buna!