Site coolinaria.ro

Bruschete cu ridichi


La origini, bruschetele semnificau paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline. In timp, reteta a suferit modificari, asa ca pe bruschete se poate pune orice, de la rosii si ciuperci, pana la legume la gratar, branza sau fructe de mare. Pentru ca este primavara, imi vor permit sa iti sugerez bruschete cu ridichi.

Bruschete cu ridichi

Ingrediente:
  • ridichi
  • ½ ceapa curatata si maruntita
  • ulei de masline
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/3 cana capere
  • ½ cana masline verzi maruntite
  • ½ cana parmezan ras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • feliute de prosciutto crudo
  • paine prajita
Mod de preparare:
Calim ridichile taiate mai mare impreuna cu ceapa tocata marunt in putin ulei. Lasam la racit si amestecam impreuna cu sucul de lamaie proaspat stors, ulei si usturoi. Adaugam caperele, maslinele, parmezanul ras, patrunjel, sare si piper dupa gust.

Asezam amestecul pe feliile de paine, impreuna cu prosciutto crudo. Le presaram cu parmezan. Mie imi place sa pun bruschetele asa obtinute pentru 10 minute la cuptor sa se topeasca parmezanul.

Sunt minunate la micul dejun sau drept gustare la un meci vazut impreuna cu prietenii.


Pofta buna!