Combinatia dintre capsuni si rom transforma aceasta tarta intr-un deliciu garantat.
Framantam faina, nucile, untul, 1 praf sare, zaharul pudra, galbenusul si coaja de portocala pana obtinem un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il pastram la frigider 1 ora.
Incingem cuptorul la foc mediu. Intindem aluatul (cu diametrul de 32cm) pe o suprafata presarata cu faina. Il asezam apoi intr-o forma de tarta unsa cu unt. Intepam aluatul in mai multe locuri cu o furculita. Asezam blatul pe nivelul cel mai de jos al cuptorului si il coacem 20-25 de minute. Il lasam apoi la racit.
Preparam budinca de capsuni cu 500ml lapte si 40g zahar, conform instructiunilor de pe pachet. La final, adaugam romul. Batem frisca bine si o incorporam in crema. O intindem peste blatul pregatit si lasam tarta la rece 30 de minute.
Pregatim capsunile, le taiem in felioare si le asezam peste crema dupa fantezie. Preparam glazura rosie cu sucul de zmeura, conform instructiunilor de pe pachet, o turnam peste tarta si o lasam sa se inchege.
Pofta buna!