Site coolinaria.ro

Tarta cu ananas si ciocolata


Aceasta tarta cu ananas si ciocolata este un desert perfect pentru o dupa-amiaza in familie, alaturi de cei dragi.

Tarta cu ananas si ciocolata

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 125g zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • sare
  • - Ingrediente pentru crema:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 400ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 125g unt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocala
  • - Pentru ornare:
  • rondele de ananas
  • 150ml frisca
Mod de preparare:
Frecam zaharul cu untul si, cand amestecul este omogen punem faina, putina sare si putina apa, daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai tare din care putem intinde o foaie. Tapetam cu foaia de aluat o tava rotunda, unsa cu ulei si presarata cu faina. Coacem blatul la foc potrivit.

Pentru crema, punem la fiert frisca si, dupa primul clocot, luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata rasa marunt. Batem bine amestecul pana devine omogen. Lasam crema la racit 10 minute, dupa care adaugam untul taiat in cubulete. Amestecam bine si adaugam coaja rasa de lamaie si de portocala.

Turnam crema peste blatul copt si o nivelam cu o spatula. Deasupra aranjam rondele de ananas, scurse de zeama in care au stat si ornam cu moturi de frisca.

Dam tarta la rece pentru 2-3 ore pentru a se intari ciocolata si o savuram cu pofta.


Pofta buna!