Site coolinaria.ro

Prajitura cu rom


Va recomand cu toata increderea aceasta prajitura cu rom. Prajitura cu rom este delicioasa si se prepara in 50 de minute.

Prajitura cu rom

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 14 oua
  • 280g zahar
  • 300g faina
  • 1 lamaie
  • ulei pentru uns tava
  • - Ingrediente pentru crema:
  • 100ml rom
  • 120g zahar
  • 300g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Pentru a grabi dizolvarea lui, adaugam din cand in cand cate o lingurita de apa in care am stors cateva picaturi de lamaie. Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia a devenit cremoasa si albicioasa, adaugam albusurile batute spuma si faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn, prin rasturnare. Punem 2/3 din compozitie intr-o forma rotunda de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coacem blatul la foc potrivit pana se rumeneste.

Punem restul compozitiei intr-o tava patrata de aragaz, unsa si tapetata. Coacem si acest blat la foc potrivit. Cand blatul este copt, il lasam la racit si apoi il taiem in doua, pe orizontala. Taiem in cubulete blatul copt in tava patrata, dupa ce s-a racit.

Fierbem un sirop din 120g zahar, 200ml apa si romul. Cand siropul incepe sa se ingroase, adaugam 50g de ciocolata rupta in bucatele. Dupa ce toata ciocolata s-a topit, amestecam pentru a omogeniza si turnam amestecul peste cubuletele de blat.

Amestecam pentru a fi patrunse toate de crema, apoi umplem cu ele cele doua foi de blat.

Topim ciocolata ramasa si adaugam untul. Amestecam si turnam peste prajitura. O intindem uniform si cat este calda facem modele decorative cu o furculita. Presaram deasupra cacaua cernuta.


Pofta buna!