Placinta cu cartofi dulci
Un desert consistent sau o gustare intre mese, placinta cu cartofi dulci este un preparat de zile mari care merita toata lauda, fiind si foarte simplu de gatit.
Ingrediente:
- 5 cartofi dulci
- 1/2 cana alune maruntite
- 3/4 cana zahar brun
- 3 linguri faina alba
- 1/4 cana unt la temperatura camerei
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua
- 1 lingurita praf de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 cana zahar alb
- 2 linguri smantana
- 1/4 cana unt topit
Mod de preparare:
- Incalzim mai intai cuptorul la 175 grade si pregatim o tava de 30x20 cm pe care o ungem usor cu unt
- Catofii dulci bine spalati se coc la cuptor pana ce devin moi si bine patrunsi. Dupa ce se racesc putin, se curata de coaja si se fac piure;
- Luam un bol larg din inox si amestecam aici bine de tot cartofii, sarea, 1/4 cana unt, ouale, vanilia, scortisoara, zaharul alb si smantana dupa care transferam toata aceasta compozitie in tava;
- Intr-un alt bol de gatit combinam 1/4 cana unt, faina, zaharul brun si alunele maruntite si amestecam bine pana ce obtinem o pasta omogena pe care o turnam apoi uniform peste compozitia de cartofi dulci din tava;
- Se da tava la cuptorul (174 grade) si se lasa aproximativ 30 de minute pana ce prinde o crusta aurie la suprafata.
Pofta buna!