Site coolinaria.ro

Deliciu cu mere coapte


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Deliciu cu mere coapte

Ingrediente:
  • 1 kg mere verzi
  • 250g zahar
  • 12g foi de gelatina
  • 250g frisca
  • 1 lamaie (netratata)
  • -
  • Pentru decorat:
  • 50g frisca
Mod de preparare:
Decojiti 1 kg de mere verzi. Scoateti-le cotorul si taiati-le in patru.

Asezati-le intr-o tigaie si coaceti timp de 40 de minute impreuna cu 250g zahar, sucul de la o lamaie si coaja ei rasa, amestecand din cand in cand.

Lasati sa se raceasca si marunti bine toata compozitia cu mixerul.

Adaugati 12g de foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece, stoarse si dizolvate apoi foarte bine la baie de aburi. Incorporati si 250g frisca.

Umpleti forma cu amestecul de mere si puneti-o in frigider cel putin 3 ore sa se raceasca si sa intareasca.

SFATURI PRACTICE PENTRU TOATE FORMELE DIN SILICON

• La prima utilizare, forma trebuie spalata bine cu apa calda si unsa cu putin unt pentru a crea o pelicula de protectie ce mareste antiaderenta.
• Incercati sa evitati bucatile mari de fructe, migdale sau alune, pentru a nu modifica modelul dat de forma.
• Idee simpla pentru decorat: pudrati in prealabil forma cu nuca de cocos colorata.


Pofta buna!