Sosul care complimenteaza pieptul de curcan in aceasta reteta merita toata lauda, rezultand la final un preparat usor si delicios, surprinzator prin gustul sau exotic.
- Se incinge cuptorul la peste 200 de grade si se pregateste o tava patrata cam de 20cm care se unge usor cu ulei vegetal;
- Se amesteca la un loc firimiturile de paine, salvia, cimbrul, pudra de ceapa, sarea si piperul;
- Pieptul de curcan se imbraca pe toate partile cu sosul din condimente si se da apoi la cuptor pentru trei sferturi de ora;
- Intre timp, se amesteca foarte bine in bolul de gatit sucul de portocale, romul si amidonul de porumb;
- Se topeste untul intr-o tigaie larga si se pune apoi aici zaharul brun care se topeste temeinic pana la dizolvare totala. Se adauga apoi aici sucul de portocale cu rom si amidon de porumb si se lasa la foc mic pentru circa 3 minute pana ce sosul se ingroasa;
- Vine si randul cubuletelor de banana care se vor lasa la foc inca 1 minut;
La final se feliaza pieptul de curcan si se serveste stropit cu sosul din fructe si rom.
Pofta buna!