Site coolinaria.ro

Avocado in marinata de masline


Este unul dintre cele mai imbietoare aperitive pentru mesele erotice si se prepara relativ simplu, dar necesita depozitarea marinatei peste noapte la rece. A doua zi, fructele de avocado se pot curata de coaja si taia cubulete pentru a fi adaugate in marinata si a se servi astfel cu maxima placere.

Avocado in marinata de masline

Ingrediente:
  • 450 grame porumb dulce la conserva, bine scurs, fara zeama
  • 60 grame masline coapte si feliate
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 5 catei de usturoi tocati
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1/4 cana zeama de lamaie
  • 3 linguri otet din cidru de mere
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 4 fructe de avocado, curatate de coaja, spalate si taiate cubulete
  • - Atentie, avocado se lasa la pastrare pe a doua zi pentru a se pregati si a se introduce in marinata!
Mod de preparare:
- Intr-un bol larg de gatit se amesteca porumbul, ardeiul gras si ceapa;

- Intr-un alt bol mai mic se amesteca usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul de cidru, oregano, sarea si piperul. Dupa ce s-au amestecat se adauga peste compozitia cu boabe de porumb si se omogenizeaza totul. Se da la rece pentru 8 ore sau peste noapte;

- Dimineata, se curata si se taie fructele de avocado cubulete, apoi se adauga in compozitia lasata peste noapte si se poate servi.


Pofta buna!