Site coolinaria.ro

Prajitura cu cafea


Chiar daca nu sunt o fana a cafelei ca bautura energizata de dimineata, va marturisesc ca imi place foarte mult sa o folosesc in dulciuri. Ultima reteta in care am folosit-o este aceasta prajitura cu cafea.

Prajitura cu cafea

Ingrediente:
  • 11 oua
  • 250g zahar
  • 125g migdale macinate
  • 125g nuci macinate
  • 200g ciocolata neagra de menaj
  • 1 lingurita pulbere de cafea macinata fin
  • - Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cafea concentrata (espresso)
  • 6 linguri zahar
  • 250g unt
  • 300g ciocolata alba de menaj
Mod de preparare:
Frecam 10 galbenusuri si 1 ou intreg cu zaharul, timp de jumatate de ora. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena, cremoasa si albicioasa. Adaugam migdalele, nucile si ciocolata neagra topita pe baie de aburi in care am adaugat si pulberea de cafea. La urma, adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam totul cu lingura de lemn, prin rasturnare si coacem din amestec doua foi egale.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu cafeaua si zaharul pe foc potrivit. Cand incepe sa se ingroase (dupa primul clocot), luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam inca 5 minute. Cand crema s-a racit, adaugam untul si omogenizam.

Umplem foile cu aceasta crema si ungem prajitura si deasupra in strat subtire.

Topim ciocolata alba si o turnam in strat subtire intr-o tava unsa cu putin ulei. Dupa ce s-a racit, decupam din ea triunghiuri egale ca dimensiune. Le lasam la racit si apoi ornam cu ele prajitura deasupra.


Pofta buna!