Inghetata de avocado si kiwi
Pana sa fi incercat aceasta inghetata de avocado si kiwi, nici cu gandul nu m-as fi gandit ca avocado se potriveste si deserturilor.
Ingrediente:
- 4 kiwi medii bine coapte
- ¼ avocado copt fara pielita
- 2 lingurite suc de lamaie proaspat stors
- ¾ cana lapte
- ¾ cana zahar tos
- 200g frisca sau smantana dulce
Mod de preparare:
Taiem kiwi in jumatate si scoatem miezul cu o lingurita. Inlaturam mijlocul alb. Cu mixerul sau cu blenderul facem un piure din kiwi. Trebuie sa obtinem cam ¾ cana.
Frecam sfertul de avocado cu sucul de lamaie. Trebuie sa iasa cam ¼ cana (50ml). Il adaugam peste piureul de kiwi. Daca nu va plac semintele de kiwi, puteti da piureul printr-o sita.
Intr-o oala fierbem laptele impreuna cu zaharul, amestecand pana se dizolva zaharul. Fierbem laptele doar 1 minut. Luam laptele de pe foc si adaugam piureul de fructe. Lasam la racit si apoi il dam la congelator minim 4 ore. Cel mai bine ar fi sa o lasam toata noaptea.
Daca nu va plac cristalele de gheata, puteti sa o scoateti la intervale de jumatate de ora (de vreo doua ori) si sa amestecati foarte bine inghetata. Sau daca aveti masina de inghetata in 2 timpi si trei miscari e gata.
Pofta buna!