Site coolinaria.ro

Lalele



Lalele

Ingrediente:
  • 40 g de unt
  • 4 albusuri
  • 180 g zahar foarte fin
  • 130 g de faina
  • inghetata sau crema de vanilie pentru umplut
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de a preagati lalelele se topeste untul la foc mic si apoi se amesteca cu albusurile si cu faina. Se da compozitia la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi se unge o tava cu unt si apoi se pune la rece. Se ia cate o lingura de aluat si se intinde pe tava rece in forma de cercuri cu diametrul cam de 12 cm, foarte subtire aproape sa se vada prin ele si apoi se dau la cuptor cam 8 minute pana devin aurii.

Se desprind cu o spatula si cat sunt calde se aseza in forme de savarine sau de briose. Se lasa sa se raceasca 5 minute, dupa care se scot din forme si se umplu cu inghetata sau cu crema de vanilie.

Cercurile gata coapte se mai pot rula calde si astfel sa obtinem un alt fel de desert. Peste rulourile rezultate punem filigram de ciocolata. Putem pregati din aceeasi compozitie doua modele diferite.


Pofta buna!