Site coolinaria.ro

Briose



Briose

Ingrediente:
  • 150 g unt sau margarina Rama, la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 175 g faina (sau 160 g faina + 15 g cacao, pentru briose cu ciocolata)
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara, pentru briose cu ciocolata, sau orice alte arome doriti)
  • - Pentru glazura si decor
  • 100 gr ciocolta alba, cu lapte sau amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 25 g unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se asaza intr-o tava de briose, forme de hartie pentru briose. Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma.

Se dau la cuptor pentru 18-20 minute, pana cresc si se rumensc.

Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul. Se amesteca, adaugand si zaharul pudra. Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata.


Pofta buna!