Site coolinaria.ro

Mini-guguluf cu mazare sau dovlecei



Mini-guguluf cu mazare sau dovlecei

Ingrediente:
  • 200g mazare de primavara sau doi dovlecei
  • 150ml gelatina
  • 40g patrunjel
Mod de preparare:
Pentru guguluful cu mazare, opariti 200g de mazare de primavara in apa cu sare.

Scurgeti-o si amestecati-o cu mult patrunjel. Separat, preparati gelatina si adaugati 2 polonice mari in amestecul pasat. Amestecati bine, umpleti formele si lasati la rece aprox. 4 ore. Inainte de a desprinde jeleurile, tineti forma 15 minute in congelator.

Pentru guguluful cu dovlecei, procedura este identica, doar ca trageti la tigaie doi dovlecei verzi taiati rondele, cu putin ulei. Apoi, amestecati bine cu patrunjelul, un varf de sare si de piper. Adaugati cele 2 polonice de gelatina lichida, turnati in forme, lasati 4 ore la rece, apoi 15 minute in congelator si desprindeti din forma.

Gelatina = jumatate de plic de gelatina dizolvat in apa rece.


Pofta buna!