Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Puneti 6 galbenusuri, zaharul si vinul intr-o cratita, amestecati si lasati pe foc.
Amestecati compozitia formand opturi cu ajutorul unui tel pana cand incepe sa se ingroase. Apoi, folositi mixerul pana cand compozitia se raceste. Aceasta este spuma Zabaione.
Se bate smantana pana devine cam 70% groasa si se adauga foile de gelatina (dupa ce inainte au fost inmuiate in apa si dizolvate la bain-marie).
Se toarna zabaione peste smantana si se amesteca bine.
Se pune compozitia in forma mare de silicon sau in forme mai mici si se lasa la racit.
Intr-o cratita se pun 100ml de apa si 200g zahar, se caramelizeaza zaharul si se adauga alunele maruntite. Se amesteca bine, se toarna continutul pe o foaie de silicon, se acopera cu o alta foaie de silicon, se ruleaza usor si se lasa la racit.
Se scoate spuma zabaione din forme si se serveste cu bucatele de caramel pe deasupra.
Pofta buna!