Site coolinaria.ro

Spuma Zabaione cu alune de padure


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Spuma Zabaione cu alune de padure

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 120g zahar
  • 120g vin Lacrima lui Ovidiu
  • 500ml smantana
  • 10g foi de gelatina
  • 100g alune de padure maruntite
  • 200g zahar
Mod de preparare:
Puneti 6 galbenusuri, zaharul si vinul intr-o cratita, amestecati si lasati pe foc.

Amestecati compozitia formand opturi cu ajutorul unui tel pana cand incepe sa se ingroase. Apoi, folositi mixerul pana cand compozitia se raceste. Aceasta este spuma Zabaione.

Se bate smantana pana devine cam 70% groasa si se adauga foile de gelatina (dupa ce inainte au fost inmuiate in apa si dizolvate la bain-marie).

Se toarna zabaione peste smantana si se amesteca bine.

Se pune compozitia in forma mare de silicon sau in forme mai mici si se lasa la racit.
Intr-o cratita se pun 100ml de apa si 200g zahar, se caramelizeaza zaharul si se adauga alunele maruntite. Se amesteca bine, se toarna continutul pe o foaie de silicon, se acopera cu o alta foaie de silicon, se ruleaza usor si se lasa la racit.

Se scoate spuma zabaione din forme si se serveste cu bucatele de caramel pe deasupra.


Pofta buna!