Site coolinaria.ro

Pastrav cu ovaz si crema alba



Pastrav cu ovaz si crema alba

Ingrediente:
  • 2 pastravi mari, curatati si spalati bine
  • putin lapte
  • 1/4 cana faina de ovaz integral
  • 1/4 cana ulei masline
  • 60 grame unt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • 1 lingurita piper negru macinat mai mare
Mod de preparare:
- Se transeaza cu atentie pastravii in fileuri pentru a se obtine 4 bucati egale

- Fiecare fileu de peste se unge cu lapte si apoi se presara pe ambele parti cu faina de ovaz

- Se pun fileurile intr-o tava, se acopera ermetic cu plastic si se dau la frigider pentru 20 de minute

- Se topeste untul in bol de inox deasupra aburilor doar usor cat sa poata fi prelucrat si se framanta bine cu o furculita apoi se adauga aici zeama de lamaie, piperul macinat mare si ceapa verde tocata si se amesteca totul foarte bine

- Se adauga patrunjelul verde tocat si se amesteca din nou

- Se lasa compozitia sa se intareasca la rece si se taie apoi in rondeluri pentru servit

- Separat, fileurile de pastrav se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte in tigaie neaderenta cu uleiul de masline pana ce devin aurii

- Se pun fileurile de pastrav in platourile de servit si se orneaza deasupra cat inca sunt fierbinti cu rondeluri din compozitia de unt cu patrunjel.


Pofta buna!