- Se transeaza cu atentie pastravii in fileuri pentru a se obtine 4 bucati egale
- Fiecare fileu de peste se unge cu lapte si apoi se presara pe ambele parti cu faina de ovaz
- Se pun fileurile intr-o tava, se acopera ermetic cu plastic si se dau la frigider pentru 20 de minute
- Se topeste untul in bol de inox deasupra aburilor doar usor cat sa poata fi prelucrat si se framanta bine cu o furculita apoi se adauga aici zeama de lamaie, piperul macinat mare si ceapa verde tocata si se amesteca totul foarte bine
- Se adauga patrunjelul verde tocat si se amesteca din nou
- Se lasa compozitia sa se intareasca la rece si se taie apoi in rondeluri pentru servit
- Separat, fileurile de pastrav se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte in tigaie neaderenta cu uleiul de masline pana ce devin aurii
- Se pun fileurile de pastrav in platourile de servit si se orneaza deasupra cat inca sunt fierbinti cu rondeluri din compozitia de unt cu patrunjel.
Pofta buna!