Site coolinaria.ro

Vinete cu usturoi


Pentru ca vara este bine sa consumam alimente usoare si pentru ca vinetele nu mai au acel pret exorbitant, va recomand sa incercati aceasta reteta de vinete cu usturoi.

Vinete cu usturoi

Ingrediente:
  • 4 vinete mari lunguiete
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 4 rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
Mod de preparare:
Taiem vinetele in doua pe lungime, apoi taiem jumatatile tot pe lungime in fasii cu grosimea de 2-3 cm. Le saram si le lasam 10 minute sa se scurga zeama. Le punem apoi intr-o tava de aragaz, cu ulei si punem tava la cuptor, la foc mediu.

Coacem separat rosiile, ardeii si usturoiul, infasurate in folie de aluminiu, intr-o tava uscata. Dupa ce s-au inmuiat le scoatem , le lasam la racit si apoi le curatam de pielita si coji. Facem din ele un piure cat mai fin, maruntindu-le cu un blender.

Cand vinetele s-au inmuiat, turnam peste ele piureul de ardei, rosii si usturoi. Mai tinem tava la cuptor 5 minute, apoi scoatem preparatul din tava si il servim caldut.


Pofta buna!