Site coolinaria.ro

Inghetata cu caise


Anul acesta sezonul inghetatelor preparate in casa a fost deschis de aceasta inghetata cu caise. Avantajul inghetatelor este ca se pregatesc rapid, putem adauga orice fructe de sezon dorim si ne racoreste in zilele caniculare.

Inghetata cu caise

Ingrediente:
  • 500ml lapte de capra sau un alt lapte mai gras
  • 150g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingura cognac
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 400g caise fara samburi
Mod de preparare:
Fierbem laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si cu pastaia de vanilie pe care am taiat-o in doua, longitudinal. Il lasam apoi, acoperit, la racit.

Batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si turnam treptat peste ele laptele strecurat. Adaugam si spuma de albusuri si amestecam ingredientele. Punem amestecul pe baie de aburi, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.

Curatam caisele de samburi, le taiem in cubulete si le punem intr-un castron. Cand amestecul s-a ingrosat, il luam de pe foc si il turnam fierbinte peste caise. Amestecam si lasam vasul la racit, apoi il punem pentru 4-5 ore la congelator. La fiecare jumatate de ora amestecam in castron ca sa evitam formarea cristalelor de gheata.

Servim inghetata de caise in cupe tinute la rece si decoram cu bucatele de caise.


Pofta buna!