Site coolinaria.ro

Placinta scotiana cu carne de miel



Placinta scotiana cu carne de miel

Ingrediente:
  • 450 grame carne tocata de miel
  • 700 grame cartofi
  • 50 grame ciupercute
  • 1 ceapa mare
  • 1 frunza dafin
  • 2 morcovi mijlocii
  • 25 grame faina alba
  • 25 grame unt
  • 1 lingura suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri lapte
  • 300 ml zeama de carne de miel
  • 50 grame branza parmezan rasa
Mod de preparare:
- Se toaca ceapa, se spala si se toaca ciupercutele si morcovii si se prajeste carnea tocata in tigaie, fara ulei sau unt timp de maximum 10 minute, la foc mic, amestecand constant

- Se adauga apoi faina alba si frunza de dafin se mai amesteca usor inca 1 minut

- Fara graba se integreaza si zeama de carne si sucul de rosii, se mai amesteca 1-2 minute apoi se acopera si se mai lasa la gatit la foc mic cam 25 minute

- Se indeparteaza frunza de dafin si se pune totul intr-o tigaie inalta de copt

- Cartofii se spala, se curata si se gatesc separat din timp, la clocot pentru 20 de minute sau pana ce sunt gata. Dupa ce s-au gatit, se fac piure cu untul si laptele din reteta culinara si apoi se aseaza cu o lingura peste compozitia de carne tocata in mod uniform

- Se presara branza parmezan pe deasupra si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute sau chiar si mai putin.

Placinta se serveste calda cu garnitura de legume.


Pofta buna!