Site coolinaria.ro

Inghetata cu iaurt


Faina de roscove se gaseste in magazinele naturiste si are proprietatea de a face laptele mai vascos. Agar-agar-ul are o putere de gelificare foarte mare, motiv pentru care este des utilizat la prepararea inghetatei, pentru creme, gem si bomboane.

Inghetata cu iaurt

Ingrediente:
  • 60ml lapte
  • 60g frisca proaspata
  • 100g zahar
  • 10g lapte praf
  • 1 lingurita de faina de roscove
  • 250g iaurt natural
  • - Pentru glazura de capsuni:
  • aprox. 200g capsuni
  • 1 lingurita de zahar
  • ½ lingurita de agar-agar (geloza)
Mod de preparare:
Incalziti intr-un vas laptele, frisca, zaharul, laptele praf si faina de roscove. Cat este pe foc, amestecati bine compozitia cu un mixer pentru spuma (cum e cel de frappe) pana cand ajunge aproape-aproape de punctul de fierbere.

Opriti focul si adaugati iaurtul. Lasati sa se raceasca si umpleti formele din silicon pentru inghetata. Daca vreti sa serviti inghetata pe bat, dati-i forma dorita si nivelati bine, apoi introduceti in forma batul de lemn sau de plastic si puneti la congelator.

Maruntiti capsunile intr-un blender, sau tot cu mixerul pentru spuma. Puneti pe foc crema rezultata si lasati sa scada. Cand gelatina devine calda (nu trebuie sa fiarba, doar sa nu mai fie rece, altfel face cocoloase), inmuiati inghetata astfel incat s-o acoperiti uniform.

Puneti in congelator inca 10 minute, topiti din nou gelatina care s-a solidificat intre timp (datorita agar-agar-ului) si inmuiati din nou.


Pofta buna!