Site coolinaria.ro

Cocktail de fructe in cosulet din pepene galben


Pentru ca este vara si dorim sa mancam ceva racoros si sanatos ca desert, va invit la un cocktail de fructe in cosulet din pepene galben.

Cocktail de fructe in cosulet din pepene galben

Ingrediente:
  • 1 pepene galben zemos de aproximativ 0,5 – 08 kg
  • 1 mar
  • 1 para
  • 2-3 prune
  • 2 piersici
  • 3-4 caise si orice gen de fructe de sezon
Mod de preparare:
Pepenele se spala la exterior, se sterge cu un servet, se taie in doua, longitudinal, dupa care i se inlatura semintele. Cu varful unei lingurite se scobeste in pulpa pepenului prin miscari de rotatie usoare, in urma carora rezulta bucatele de pepene galben de forma unor melcisori.

Toate fructele enumerate mai sus se spala, se taie in cubulete, cu exceptia visinelor carora li se scot doar samburii, se adauga melcisorii de pepene galben. Se amesteca usor si se pune amestecul realizat intr-un castron, peste care se presara optional 1 lingura de zahar brun, de preferinta de la Sanovita.

Acest zahar este sigur zahar din trestie, natural si nu unul din sfecla la care i s-au adaugat colorantii.

Se umplu jumatatile de pepene galben cu fructele taiate, se adauga moderat din sucul rezultat in care se adauga cateva picaturi de esenta de vanilie si de rom, amandoua de la Dr Oetcker. Le recomand pe acestea pentru ca au un just raport calitate-pret. Nu se pune tot sucul deoarece si pepenele galben isi mai lasa din sucul sau.

Ca decor se pun cateva visine pe deasupra. Se da la rece pentru minim 1 ora. In momentul in care le serviti, va sugerez sa adaugati intr-o parte a cosuletului de fructe realizat din pepenele galben, o cupa de inghetata de capsuni sau vanilie. Va fi savuros.

In cazul in care cantitatea de fructe taiate si pregatite depaseste capacitatea celor doua jumatati de pepene galben, putem pastra restul de fructe intr-un castron la frigider, acoperit cu o folie alimentara, ca apoi sa fie servite in cupe individuale pe un pat de inghetata si cu decor de frisca. Frisca poate fi aplicata cu ajutorul unui sprit cu diferite forme la capete.

Deasemenea restul de fructe pot fi puse ca decor pe farfurioara pe care se pune cosuletul in momentul servirii.

Daca doriti ca acest cockatail sa fie servit numai pentru adulti, puteti sa-l stropiti cu vin alb dulce sau cu vodca, whisky, cognac, in functie de preferinta. In functie de sezon si de ceea ce gasiti in piata sau in supermarket, puteti opta si pentru alte tipuri de fructe : banane, grapefruit, ananas, etc.


Pofta buna!