Site coolinaria.ro

Chec “patru sferturi”


Denumirea acestei retete vine din franceza – “quatre quarts” – si se refera la faptul ca toate cele 4 ingrediente principale sunt folosite in cantitati egale.

Chec “patru sferturi”

Ingrediente:
  • 130g faina
  • 130g unt moale
  • 130g zahar
  • 130g oua (aproximativ 3 oua medii)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Esenta de vanilie Dr Oetker, un praf de sare
Mod de preparare:
Untul se scoate din frigider si se tine la temperatura camerei cca 2 ore.

Intr-un castron cerneti faina impreuna cu praful de copt.

Intr-un alt castron, se freaca untul moale aduagand putin cate putin zaharul, pana ce compozitia devine omogena si moale ca o pasta.

Separat, intr-un bol, bateti ouale cu un praf de sare, pe care apoi le rasturnati cu grija in castronul in care ati frecat untul cu zaharul. Peste aceasta compozitie se pune, amestecand usor, faina in care ati incorporat praful de copt.

Se amesteca totul impreuna cu esenta de vanilie si se toarna compozitia in forma de silicon.

Forma de silicon se introduce in cuptorul incins in prealabil si se coace la temperatura de 170°, aproximativ 40 minute. Lasati sa se raceasca si apoi scoateti din forma.


Pofta buna!