Site coolinaria.ro

Coronita din ciocolata



Coronita din ciocolata

Ingrediente:
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao neagra (de preferat cacao olandeza De Zaan)
  • 100 ml lapte
  • 150 gr unt topit si racit la temp camerei
  • 3 oua
  • 180g zahar tos
  • coaja rasa de lamaie si de portocala
  • 1/2 pliculet praf de copt
Mod de preparare:
Bateti spuma, ouale si zaharul tos. Adaugati laptele, untul topit si racit, apoi coaja rasa de lamaie si de portocala. Adaugati faina, cacaua si praful de copt cernute, putin cate putin, continuand sa amestecati.

Preincalziti cuptorul.

Turnati in forma din silicon si puneti in cuptor la 170°C aprox. 40 min. Dupa primele 20 min reduceti temperatura din cuptor pana la 150 °C si continuati coacerea. Usa cuptorului puteti sa o deschideti numai dupa primele 20 min din timpul de coacere.

Testati daca s-a copt compozitia folosindu-va de o scobitoare din lemn. Lasati sa se raceasca cca 5 min si pudrati cu putin zahar sau cu fulgi din nuca de cocos

Cand se raceste complet scoateti usor din forma si serviti.


Pofta buna!